onsdag 25 augusti 2010

Filmtipset

Igår födde vi vår kampanjfilm. Bra, kaxig och allmänt trevlig. Det är så roligt att driva valrörelse nu att man kan se fram emot att kila in broschyrer under pakethållare och lägga tusentals valsedlar i andra foldrar. Men många timmar tar det.

Det är inget konstigt med friheten from Erik Åslin on Vimeo.



Förresten fixar vi höjt studiemedel också. Valfläsk? Kanske, men det finns något paradoxalt när normen för försörjningsstöd från kommunen, det yttersta skyddsnätet som skall garantera en skälig levnadsstandard på existensminimum, ofta ger mer pengar än studiemedlet. I alla fall om tanken är att studiemedlet faktiskt skall vara en försörjning. Den som vill ha ett extrajobb kan till exempel hamna i restaurangbranschen. Då är det bra att vi vill sänka momsen där. Ytterligare en kategori tjänster som genom hård beskattning inte får växa så mycket som vore möjligt, klokt och rimligt. Och där många av de arbeten som skapas kan gå till unga.

2 kommentarer:

  1. Differentierad moms är ett otyg. Möjligtvis att man skulle kunna ha tjänstemoms och varumoms, men att gå in på branschnivå tycker jag inte alls känns skoj.

    SvaraRadera
  2. Men då är ju frågan om mat är tjänst eller vara. Eller om det är tjänst att få den serverad; om det står bord uppställda utanför, men jag köper den i en snabbköpskassa, hur är det då? Restaurangfallet har en tydlig koppling mot livsmedel på andra sätt och är även på andra sätt en bransch där en sänkning kan få positiva effekter.

    Det finns goda skäl för en uppstädning i momsröran, men det hindrar inte att det här är ett steg i en god riktning.

    SvaraRadera