fredag 25 juni 2010

Då tar vi färskpotatis och nubbe i stället

SvD presenterar att vitt ris är dåligt. Hela artikeln blir en orgie i frågan om vilken sorts ris man egentligen skall äta då. Något tangerar man frågan om pasta och gryn.

Men för ganska många svenskar är faktiskt potatis en fråga fortfarande ändå. Lite tråkigt att man inte kommenterar att kokt potatis potentiellt är värre, i alla fall inte särskilt mycket bättre.

Sedan är det förstås delvis öppet hur illa det är med kolhydrater överlag. Det är också svårt och vanskligt att använda djurmodeller (läs djurförsök), eftersom våra vällevnadssjukdomar till och med verkar drabba olika människor tämligen olika och det är ganska tydligt att en kost som gör en schimpans glad och långlivad inte riktigt skulle duga för en människa.

Statliga myndigheter kan ge rekommendationer, men vi bör nog vara försiktiga med vare sig fett- eller sockerskatt, både för att det kan komma att visa sig att man har fel, och för den byråkrati det skulle medföra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar