tisdag 8 juni 2010

Vi säger det alla tänker

Det är inte bara SD som kan köra med linjen att de säger det alla tänker. I dag skriver Östros och Sahlin hur stabilitetspakten borde ha fungerat från början, hur alla som hade lite vett menade att den borde fungera och hur alla (nu) sent om sider anser att den skall fungera. Det är förstås enklare när man själv inte är ett euroland och inte berörs på riktigt samma sätt av kraven, men berörs indirekt när andra följer dem. Kompisarna i V gillar ju inte direkt tankarna på budgetdisciplin, vilket de gång efter gång har poängterat.

Nä, artikeln i DN är ett försök att bygga upp en trovärdighet för att sedan få säga gång på gång att alliansen inte är trovärdig, för att man på något vis skulle vara dålig på att hantera den pågående krisen och att den sammantagna hanteringen av den svenska krisen 1991-1994 inte skulle vara ett föredöme som många velat ta som ett exempel (i alla fall dess senare del). Och, för den delen, som om Sahlin inte var med och förhandlade om de blocköverskridande delen av krispaketen under den perioden.

Det skulle vara intressant om man hade någon tanke kring stabilitetspakten som på något sätt avvek från vad nyhetsrapporteringen säger är den allmänna inriktningen för alla medlemsländerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar